maanantai 9. helmikuuta 2015

8.2.2015 Lagoa do Fogo

Taksilla hurautimme reitin alkupäähän. Ilmassa oli hienoista sateen tuntua. Hieman ripsautteli vettä. taival alkoikin hurjalla nousulla jota jatkui ja jatkui. Sydän rinnassa joutui kovalle koetukselle samoin reidet. Alku oli betonipäällysteistä tietä. Sitten sukellettin metsäisellä tielle. Mutta sama nousu jatkui. Vaatetta piti vähentää. Reitti kulki metsän keskellä. Oli sunnuntai ja reitillä oli kulkijoita aika paljon.
Nousu jatkui levadan  vesipisteelle asti. Levadan vartta kuljimme kohti vesipisteen alkupäätä. Alkupää sijaitsi laaksossa, jossa parveili satoja lokkeja, joiden kirkuna oli hieman pelottavaakin tuoden mieleen Hitchcokin filmin. Vielä vähän nousua ja saavuimme Logoa da Fogo järvelle.

Varsinainen reitti päättyi siihen, mutta me jatkoimme nousujohteisesti eteenpäin. Kiersimme järven toista reunaa. Saavutettuamme huipun reitti kääntyi alaspäin laaksoon

Yhtäkkiä seuraamme liityi kolmas jäsen. Jostakin tulla rupsahti laiha kulkukoira, joka lähti peräämme seuraten meitä uskollisesti.

Vihdoin saavutimme varsinaisen reitin alkupisteen ja lähdimme laskeutumaan alas jyrkkää betonitietä. Vettäkin alkoi taas tiputella. Juuri kun pääsimme maantielle Veli-Pekka kuuli bussin äänen ja mutkan takaa tulikin bussi. Ei muuta kuin käsi pystyyn ja pääsimme bussilla Ponta del  Gadaan.  Uskomaton tuuri kertakaikkiaan.

Päivän lukemat 23110 askelta, 17,3 km ,642 kaloria ja 39,6 gr rasvaa. Muutama kuvakin tuli räpsittyä.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti