tiistai 28. elokuuta 2018

Travemunde-Geesthacht

Laivamatka Helsingistä Travemundeen meni mukavasti, syöden ja loikoillen. Päivä oli jo kääntynyt illaksi laivan saavuttua Travemundeen. Pitkä autojen ja rekkojen letka, me siellä seassa, purkautui monien valonheittimien valossa travemunden satamaan. Tunnelma on enemmänkin kuin jännittävä.

 Hotellimme Gruner Jäger oli puolentoista kilometrin päässä satamasta. Vaikka olikin pimeää löysimme oikean reitin, jonka olimme etukäteen tsekanneet. Meitä olikin melkoinen joukko yht’aikaan sisään kirjautumassa. Kaikki laivalta tulleita.

Saimme tilavan huoneen ja pyörät varastoon. Suoraan nukkumaan ja uni tulikin nopeaan, päivän loikoiluista huolimatta.

Hyvän aamiaisen nautittuamme startattiin tämänpäiväiselle reitille kohti Hampurin lähistöllä sijaitsevaa Geesthachtia.
Google Mapsin ohjeiden mukaan suunnistimme matkaan.
Ilma oli puolipilvinen ja suht lämmin.  Varustauduin takilla ja hupparilla sekä ajohanskoilla matkaan. Kypärä päähän ja ajolasit nenälle ja menoksi.

 Vaikka ilma oli melko lämmin, niin pyöräilyssä käy sellainen viima etten edes ajatellut vähentää vaatetusta. Korviin käy kova humina, joka on tosi häiritsevää. Pitäisi olla kuulosuojaimet.

Poljimme halki saksalaisen maaseudun. Lehmätiloja näkyi siellä täällä. Hevoset laidunsivat niityillä ja lampaat söivät ruohoa pelloilla. Maissipellot näyttivät kuivilta. Osittain oli satoa jo korjattukin.

Matka eteni kilometri toisensa perään.

Täytyy todeta, että oli tosi mahtavaa  pyöräillä koko matka pyöräteitä pitkin. Ei onnistuisi Suomessa.
Vieressä kulki kovaliikenteinen 207 tie.

Google Mapsikin ohjaili tänään suht hyvin. Pari kertaa meitä hieman pyöritteli.

Päivän pyöräilym jälkeen oli kyllä todella nälkä ja heti sisäänkirjautumisen  jälkeen lähdettin etsimään ruokapaikkaa.
Jonkin matkaa kuljettuamme hotellilta menimme pieneen  Hola Amigo - nimiseen  grilliravintolaan. Olimme ainoat asiakkaat. Paikka vaikutti uudelta. Palvelu oli hyvää.  Kalkkunaa ja possua wokkivihannesten ja ranskiksien kera. Talo tarjosi kuohuviini lasilliset ja kakkupalat ruokailun päälle. Tosi reilua ja vielä ruokakin oli oikein hyvää ....johtuikohan kovasta nälästä. No ei sentään.

Nyt todella väsyttää ja mieli tekee painua todella muhkean peiton alle. Hyvää yötä. Huomenna kohti Bremeniä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti