torstai 30. elokuuta 2018

Pitkiä suoria ja sadettakin saadaan

Geesthacht - Oyten 117 km


Hotel Fährhaus Ziehlin aamiaisen nautittuamme pakkasimme pyörän ja polkaisimme matkaan pitkin Elbe joen rantaa. Vilkkaan aamuliikenteen virratessa kaduilla ajelimme turvallisesti pyörätiellä. Pyöräteitä on  täällä varmaan tuhansia. Joka paikasssa on erillinen pyörätie. Täällä myös autoilijat suhtautuvat pyöräilijöihin suvaitsevasti.

Elbe-joella pitkä proomut kuljettavat hiililastia ja konttilastia.  Ne lipuvat verkkaiseen tahtiin peräkkäin.

Ylitimme leveän Joen kapeaa pyörätietä pitkin .  Ajelimme  halki omakotitaloalueen, jossa liikenne on hiljaista.

Väliin kuljimme todella metsäisessä maastossa pientä polkua pitkin. Todellista maastopyöräilyä. Välillä heräsi epäily, että minnehän tämä tie vie.  Mutta eteenpäin mentiin Google Mapsin opastaessa oikeata tietä.

Maantie osuudet olivat monien kilometrin pituisia pitkiä suoria.

Tutut tuoksut Espanjan vaellureissuilta tunkeutuivat sieraimiimme, ohittaessamme maataloja.
Tällä alueella viljellään paljon maissia. Parhaillaan on sen korjuuaika. Isot leikkuritrakrorit sylkevät maissisilppua vierellä kulkevan  traktorin lavalle.

Aurinko lämmitti koko päivän. Niin kyllä siinä hiki tuli, vaikka sähköpyörä onkin.

Vihdoin viimein saavuttiin Oyteniin Hotel im Forthiin. Lämmin päivä oli vienyt voimia ja olo oli väsynyt. Joten syömisen jälkeen nukahdimme kuin ellun kanat.

Oyten-Haselunne 133 km

Yöllä jo kuulimme kuinka vettä tuli todella  reippaasti.  Hyvän aamupalan jälkeen lähdimme liikkeelle sadevarusteet yllämme. Vettä tulikin jonkin verran. Ilma oli kuitenkin lämmin.

Ajelimme pitkiä osuuksia maantien vieressä  kulkevaa pyörätietä . Ohittelimme pieniä kylätaajamia. Kauniita omakotitaloalueita. Täällä näkee todella hyvinhoidettuja ja kauniita pihoja.

Tähänkin päivään mahtui maastopyöräilyosuus, joka kulki maissipellon piennarta pitkin. Kurainen ja kuoppainen.

Ohitimme alueen, jossa käyskenteli kauniita vaaleanruskeita valkopilkullisia bambeja kymmenitäin, ajattelimme sen olevan bambien tarhaaja.

Pitkä matka alkoi tuntua hartioissa ja takapuolessa. Onneksi tämäkin päivä saatiin päätökseen ja hyvä ruoka Burghotelli Haselunnesa maistui erinomaiselta. Ja unikin jo painaa silmäluomia. Huomenna on taas uusi päivä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti