lauantai 12. syyskuuta 2015

10.-13.9.2015 Albuquerque-Santa Fe-Albuquerque

Albuquerquehen tulimme torstaina iltapäivällä. Kaupunki on New Mexicon osavaltion suurin kaupunki. The Blue Hotel löytyikin hyvin naviin avustamana.

Kävimme huuhtomassa matkapölyt kurkustamme läheisessä baarissa, jossa piti henkilöpapereita näyttää portsarille sisääntullessa ja vesipulloa ei saanut viedä sisälle. Paikka oli hälyinen ja enimmäkseen mies asiakkaita. Baaritytöllä "melonit" melkein pullahtivat kaula-aukosta tiskille.

Päätimmekin jäädä kaupunkiin kolmeksi yöksi ja kävimme varaamassa huoneen hotelli Andalusiasta.

Perjantaina ajelimme Albuquerquessa. Kaupunki on levittäytynyt varsin laajalle alueelle. Isoja ostosparatiiseja useita. Monia ravintoloita ja pikaruokapaikkoja. Illallisella kävimme läheisessä ravintolassa ja loppuiltaa vietimme hotellissamme, jossa esiintyi naisvoittoinen kantrimusaa soittava bändi.

Lauantaina kävimme katsastamassa Santa Fen kaupungin, joka USA:n vanhin osavaltion pääkaupunki.
 Santa Fe on perustettu alunperin intiaanikylän raunioille.
Tie kulki halki Santa Anan Intiaani Reservaatin erämaa maisemien läpi. Kaupungissa oli hulabaloo markkinat ja hälinä keskusaukiolla sen mukainen.

Paluumatkalla poikettiin suureen outlett myymälöiden kompleksiin. Jossa on mm. Guessin, Tommy Hilfigerin sekä monen muun tunnetun brändin outlett myymälöitä.

Albuquerquessa kävimme syömässä ranskalaistyylisessä ravintolassa. Paikan omistaja  Johny Austin olikin varsin mukava heppu. Oli 30 vuotta sitten Belgiassa opiskellessaan tutustunut Sirpa nimiseen suomalais tyttöön. Johny osasi jopa muutaman sanan suomea. Olimme alkuillasta ainoat asiakkaat ja meillä oli varsin hauskaa, kun Johny halusi muistella suomen kieltä. Ruokakin oli erinomaista jälkiruoasta puhumattakaan.

Huomenna matka jatkuu kohti Hollbrookia.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti