maanantai 14. syyskuuta 2015

13.9.-14.9.2015 Holbrook-Williams


Albuquerquesta otettiin aamuvarhaisella suunta kohti Holbrookia. Liikenne oli suht hiljaista,olihan sunnuntaiaamu.
Matkalla pysähdyttiin  intiaanirompetta myyvissä liikkeissä. Tarjolla on jos jonkinlaista intiaanien tekemiä matkamuistoja. Myyjät olivat itsekin ihan intiaanien näköisiä. Olimmehan entisillä intiaanien asuinsijoilla ja metsästysmailla.

New Mexicon osavaltio vaihtui Arizonan osavaltioksi.

Matkan varrella oli Petrified Forest Park, jossa näimme vanhoja puufossiileita. Kiertelimme aluetta autolla ja pysähtelimme ihastelemaan luonnon kauneutta.
Saavuimme Holbrookin pieneen kaupunkiin, jonka palvelut ja motellit sekä ruokapaikat ovat yhden pääkadun varrella.

Maanantaiaamuna jätimme Holbrookin taaksemme auringon paistaessa täysin kirkkaalta taivaalta. Hotellissa oli tähänasti reissun paras aamiainen. Normaalien munakokkelin sekä pekonin lisäksi pöydässä oli  tuoreita Mansikoita, vadelmia, karhunvatukoita sekä pensasmustikoita,Ananasta,meloonia, greippiä ja banaaneja. Hotelli oli muutoinkin tosi siisti ja viihtyisä.

Lähdimme ajelemaan kohti Williamsia, joka olisi seuraava yöpymispaikkamme.

Rekkoja kulkee näillä teillä tuhansia. Pitkiä junia, joissa on satoja tavarakontteja. Tavara kulkee idästä länteen  ja pohjoisesta etelään.

Kävimme ihmettelemässä 50.000 vuotta sitten Arizonan erämaahan pudonneen meteoriitin kraateria.

Flagstaffin jälkeen laajat arot jäivät taakse ja maisemat olivat kumpuilevia ja vuoristoisia. Alueella kasvaa myös tiheää mäntymetsää.

Iltapäivällä majoittauduttiin pieneen Williamsin kaupunkiin, josta huomenna lähdemme seikkailemaan kohti Grand Canyonin kansallispuistoa.

Intiaanin näköinen pyöräilijä


Petrified Forest Park












Puufossiileita





Apollo kapseli

meteorit kraateri


Buick

Lännen mies


Williams


Upea kaara





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti