sunnuntai 4. lokakuuta 2015

23.9.2015 Kohti Palms Springsiä

Keskiviikkoaamun kirkkaassa auringonpaisteessa suuntasimme navigaattorin opastamana Jeepin nokan  Hollywoodin kautta kohti Palm Springsiä.
Ajelimme täkäläisittäin pienempää tietä, vain kaksi kaistaa suuntansa. Ohitimme suuria sitruspuuviljelmiä. Liikenne oli suht hiljaista. Pysähdyttiin välillä ostamaan paikallisesta hedelmätilalta mansikoita ja appelsiinejä.

Päästäksemme Hollywoodiin jouduttiin palaamaan Isommalle 12 kaistaiselle tielle. Liikenne ruuhkautui, mutta jono kuitenkin eteni. Hollywoodissa kadunvieruspaikkoja  oli ihan turha siinä kaaoksessa vilkuilla, joten parkkeerasimme tavaratalon parkkihalliin.

Ulkona etsimme tietenkin Chinese Theatren,kiinalaisen rakennuksen  näköinen teatteri, jonka edustalla on sementtiin  painettuja filmimaailman kuuluisuuksien käden - ja jalanjälkiä.

Hollywood Boulevardin varrella on myös Walk of Fame, pieni pätkä jalkakäytävää, johon on upotettu  lukuisien viihdemaailman tähtien nimet vaaleanpunaisiin tähtiin.

Ihmisiä tungeksi kadulla sadoittain. Erilaisiksi hahmoiksi pukeutuneet ihmiset tarjosivat itseään kuvattavaksi. Supermieskin halusi ehdottomasti kuvaan kanssani. Tippiäkin olisi siitä pitänyt antaa ja jäi ihmeissään katsomaan kun ei sitä annettukaan.

Hetken siinä sitten käveltiin ruuhkaisessa ja satojen turistien täyttämällä kadulla. Saimme pian tarpeeksemme joten haimme  auton ja jatkoimme matkaa.

Palms Springsiin saavuttiin iltapäivällä. Kaupungin kadut ovat leveitä ja talot matalia. Majoittauduttiin hotelliin ja loppupäivä rentouduttiin altaalla.

Torstai aamuna suuntasimme kohti Joshua Treen kansallispuistoa, joka on saanut nimensä joosuankukan mukaan. Kansallispuiston esitteen mukaan puistossa on havaittu 240 eri lintulajia ja 700 putkilokasvilajia.

Puistossa on myös hauskannäköisiä Tuhansia vuosia vanhoja kivimuodostelmia.

Alueella oli myös kehoitus ajaa varovasti, jottei tienylitys matkalla oleva kilpikonna jäisi auton alle.

Emme nähneet kilpikonnaa emmekä pahemmin muitakaan olioita. 

Ajelimme puiston läpi ja välillä pysähtelimme ja kävelimme ihastelemassa karua luonnonkauneutta.




Joshua Tree


Cholla kaktus















Chinese Theater

Siellä se kuuluisa kylttikin näkyy


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti