maanantai 5. lokakuuta 2015

25.9.-3.10.2015 Los Angeles, Miami , Key West

Perjantai aamuna, auringon taas vaihteeksi lämmittäessä täydellä terältään, lähdimme ajelemaan kohti Los Angelesia. Navigaattorin ohjaamana ajelimme mukavaa kanjonin välissä kulkevaa tietä. Maisemat toivat mieleen amerikkalaiset villin lännen elokuvat. Mielikuvituksessamme näimme inkkarilauman väijymässä kanjonin reunalla valmiina hyökkäykseen.

Seuraava majapaikkaamme oli lentokentän läheisyydessä ja lähellä auton palautuspaikka.
Hotelli oli entiseltä luokitukseltaan motelli. Hotellin historiikki on kirjava ja monet entisajan kuuluisuudet ovat yöpyneet siellä ja olipa siellä meidän naapurihuoneessa kuvattu kohtaus johonkin elokuvaankin, silloin joskus ennen.  Jotenkin paikka huokui entisajan glamouria hivenen kulahtaneena.

Lauantai ja sunnuntai päivän ajelimme Los Angelesin ympäristössä. Sunnuntai iltapäivänä palautimme auton. Matkamittariin kertyi  3590 mailia. Auto toimi moitteettomasti eikä mitään strapolsseja  tapahtunut.

Maanantai aamuna lento kohti Miamia.
 Hotellimme sijaitsi Miamin keskustassa Miami Riverin varrella. Illalla nautimme illallisen täyden kuun aikaan  hotellin kattoterassilla.

 Miamin keskusta ei sinällään tarjoa mitään ihmeellistä katseltavaa. Ajelimme ilmaisella Metronome-junalla. Rata kiertää ilmassa  sementtipilareiden varassa. Junassa ei ole kuljettajaa lainkaan. Oli kuin olisimme olleet hidastetulla vuoristorata-ajelulla.

Tiistaina vuokrasimme auton ja suuntasimme kohti Key Westiä, USAn eteläisintä kärkeä. Tie kulkee
42 sillan kautta yhdistäen saaria. Pisin silta on 7 mailia. Näkymiä peitti tien varren puskat, joten merta ei oikeastaan näkynyt kuin silloilta.

Key West on pieni Karibialaistyylinen kaupunki. Rentoa fiilistä ja kuubalaisia rytmejä. Matalia puurakennuksia, joiden terasseilla  kiikkustuolit odottelivat keinujia. Hiekkarantoja ja aurinkoa.
Majoittauduttuamme hotelliin suuntasimme rannalle ja nautimme Atlantin lämpimän suolaisesta vedestä.
Keskiviikkona ajelimme takaisin Miamiin. Vaihdoimme hotellia.
Torstaipäivä kului kierrellessä kaupunkia kaupunkibussin kyydissä. Näimme hieman Miamin ympäristöä.

Miamin täysikuu




Miami River

Kiew Westiin menossa


Key West


Key West


Miami







Miami


Miami


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti