torstai 25. huhtikuuta 2019

24.-25..4.2019 Nyköping, Södertälje

Söderköpingistä starttasimme keskiviikkoaamuna kohti Nyköpingiä. Ilma oli aamulla melkoisen tuuleton ja taivas pilvetön.

Ylitimme Göta-kanaalin, jonka ohitettuamme kuljimme asfalttien reunaa halki maaseutumaiseman. Ympärillä peltoja, joissa ei juurikaan mitään vielä oraalla.

 Itämerestä pistävän lahden ylitimme lossilla. Tuuli oli yltynyt aamusta ja navakkaa vastatulta päin poljimme Nyköpingiin. Majoittauduimme Scandic Stora hotelliin.

Tänä aamuna lähdimme aikaisin aamulla pyöräilemään Södertäljen kuntaan. Jo aamulla ilma oli mukavan lämpöinen. Pienivastatuuli ei ajoa haitannut. Reippaasti nousi jalka ja matka taittui. Maisemallisesti ei mitenkään erikoista. Peltoja ja metsiä. Mäkiä  ylös ja alas.

Södertälje muodostuu 17 kaupunginosasta, joista neljää hallitsee paikalliset rikolliset ja alueilla tapahtuu avoimia välienselvittelyjä  ja huumekauppaa sekä kiristyksiä ja poliisi on voimaton.(wikipedia)

Meidän reitti ei kulje noiden yllämainittujen kaupunginosien kautta.

Majoittauduimme hotelli Quality Parkiin. Kävimme syömässä maittavan lounaan paikallisessa ravintolassa.


Huomenaamulla lähdemme sitten tämän turneen viimeiselle osuudelle kohti Tukholmaa ja Viking Line terminaalia.

Takana on ikimuistettava 4300  kilometrin taival Espanjan Fuengirolasta kohti pohjoista.

Monta kaupunkia ja hotellia on tullut nähdyksi. On ollut vesi- ja lumisadetta ja rakeitakin. Mutta enimmäkseen kuitenkin aurinko on paistellut.  Sormia on on paleltanut ja kova viima on korvissa suhissut.
 Kaikenlaista on näihin poljettuihin kilometreihin  mahtunut. Sopu on kuitenkin säilynyt ja reidetkin vahvistuneet, luulisin niin.











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti