perjantai 12. huhtikuuta 2019

9.- 11.4.2019 Sint Niklaas, Tilburg, Arnhem

Roeselaresta jatkoimme matkaa kohti Sint Niklaas -nimistä pientä kaupunkia kohden. Kohtalaisessa vastatuulessa poljimme  halki Belgialaisen maaseudun. Kylä toisensa jälkeen jäi taaksemme.

Belgian kolmanneksi suurimman kaupungin Gentin  ohitimme, kurvaillen pieniä  vanhan kaupungin katuja pitkin. Kaupungissa on noin 250 000  asukasta. Se sijaitsee Schelde- ja Leiejokien yhtymäkohdassa.

Sint Niklaasiin saavuimme iltapäivällä 84 kilometrin taipaleen poljettuamme. Hotelli New Flandeers oli nuhjuisen oloinen pikku hotelli rautatieaseman kupeessa.
Hotellin kiinalaisessa ravintolassa söimme kuitenkin hyvän illallisen.

Keskiviikkoaamuna  starttasimme auringonpaisteessa kohti Tilburgia.  Ohittelimme isoja lehmätiloja ja suuria kanaloita. Aurinko paistoi, mutta vastatuuli oli taasen melkoinen.

Poljimme pitkän matkan halki teollisuusalueen ja saavuimme liki puolen miljoonan asukkaan Antwerpenin kaupunkiin.

 Scheldenin kanaalin alitimme Sint Anna tunnelia pitkin. Tunneliin laskeuduttiin pitkiä liukuportaita pitkin. Kauhulla katselin pitääkö tonne mennä. Alas vievä hissi  oli tietysti juuri nyt pois käytöstä.

Nuori tyttö  näytti meille miten mennään, etupyörä poikittain ja menoksi. Pakkohan se oli meidänkin mennä. Ei riittänyt yhdet,  vaan vielä oli  toiset yhtä  pitkät liukuportaat, jotka piti mennä alas.

Kyllähän se sitten meiltäkin sujui. Ylöspäin ei onneksi tarvinnut mennä liukuportaita  vaan siellä olikin iso hissi, jolla pääsi sujuvasti maanpinnalle. Jännittävä ja vähän pelottavakin kokemus tuo liukuportaita pitkin pyörän kanssa meno oli.

Antwerpenin jälkeen ajelimme pitkän matkan kanavan vartta ja tietysti vastatuulta päin.

Hollannin rajan ylitimme Minderhoutin kylän jälkeen. Maisemat eivät muuttuneet, mutta pyörätiet paranivat. Tilburgissa majoittauduttiin kaupungin laidalla sijaitsevaan suureen Bastion hotelliin. Vaikkakin päivän ajo oli vain 72 kilometriä, teki vastatuuli ajosta rasittavampaa, joka tuntui kropassa.

Torstaipäivän kohteena oli Arnhem. Aurinkoinen kylmä aamu ja vastatuuli ei ota lakatakseen. Tuuli puhalsi koko matkan navakasti vastaan.

 Ohitimme monia suuria kasvihuoneita. Odottamiamme tulppaanipeltoja ei näkynyt. Monien kanaalien ylityksiä, lukuisasti kasvihuoneita, perunapeltoja  ja suuria omena- ja kirsikkapuuviljelmiä.

Kaksi kertaa ylitimme kanaalin lautalla.

94 tuulisen kilometrin jälkeen saavuimme vihdoin Positillion hotelliin, joka sijaitsee muutaman kilometrin päässä itse  kaupungista.















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti