sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Gastrojeriz-Fromista 26 km

Sunnuntaiaamun sumussa ja vähän koleahkossa ilmassa jätimme taaksemme Gastrojerizin kaupungin. Kaupungin laidalta tie vei läpi peltojen. Vastaamme tulevan auton mieskuljettaja hiljensi vauhtia kohdallamme ja antoi meille itse tekemänsä pinssit "keltaisen nuolen"  ja toivotti hyvää caminoa. Kiitimme vuolaasti  ja jatkoimme matkaa.

Tästä se alkoi ylämäki





Ohitimme joen ja reitti lähti nousemaan kohti korkeuksia. Reilun kilometrin nousu meni reippaasti, vaikka olikin aika jyrkkää.

Ilma oli sumuinen eikä alas laaksoon näkynyt muuta kuin sumua.

Ja nousun jälkeen tietenkin jyrkkää laskua. Alaspäinmeno tuntuu paljon rasittavammalta. Varpaat valuvat kenkien kärkiin ja se ahdistaa.

Reilun kymmenen kilometrin taivalluksen jälkeen saavuimme Itero de la Vega -nimiseen kylään, jonka baarissa nautittiin kahvit ja juustomunakkaat.

Seuraavat kahdeksan kilometriä matkattiin aakeeta laakeeta peltotietä.  

Ylitimme Rio Pisuergan, jonka jälkeen saavuimmekin Leonin maakuntaan.



Pisuerga





Boadillo del camino -nimisessä kylässä nautittiin omia eväitä, rusinoita, suklaata ja banaania.


Matka jatkui ja aurinkokin lämmitti jo tässä vaiheessa.

Kuljimme kolmisen kilometriä pitkin Castillionin kanavan reunaa ja saavuimme Fromistaan.




Hostal Camino de Santiagoon majoittauduimme  ja kas kummaa taas odottelemme ruokaa,  jota on tarjolla kello kuusi paikallista aikaa.

Tämän päivän reissuun meni aikaa taukoineen 7 tuntia ja 15 minuuttia, eli semmoisen keskivertovirkamiehen työpäivän verran.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti