lauantai 4. huhtikuuta 2015

Saint Jean Pied de Port 4.4.2015







Roncesvalles


Viime reissulla ihmettelimme sitä kuinka monet palaavat tänne samoihin maisemiin uudestaan ja taas uudestaan. Silloin Ajattelimme, että emme me ainakaan tätä samaa reissua tule tekemään. Mutta toisin kävi. Mitä enemmän vaelluskuvia katselimme ja reissua muistelimme sitä varmemmin ajatus uudesta vaelluksesta tuntui hyvältä.
Ja tässä sitä nyt ollaan.  Ranskassa Saint Jean Pied de Portissa.
Ajatuksena oli että lähtisimme matkaan parisen viikkoa myöhemmin kuin edellisellä kerralla, mutta innostuksemme oli niin kova, että lähdimme matkaan pääsiaisenä kuten edelliselläkin kerralla.
Tällä kertaa aloitamme Ranskan puolelta Saint Juan Pied de Portista, joten vaelluksemme alkaa Pyreneiden ylityksellä ja ensimmäisen etapin määränpää on viime vaelluksemme alkuetappi Roncesvalles.
Saint Juan Pied de Port on viehättävä pieni ranskalaiskaupunki. Majoittauduimme Hotell des Pyrenesiin.  Söimme illallismenun hotellin ravintolassa.  Illallisen jälkeen olimmekin niin väsyneitä että nukahdimme välittömästi päästyämme huoneeseen.
 15 tunnin  matkustus teki tehtävänsä.

Tänään pääsiäissunnuntaina on siis Pyreneiden ylitys Espanjan puolelle. Aamupala oli loistava. Ranskalaiseen tapaan tyylikäs. Pakkailemme rinkat ja suuntaamme kohti Roncesvallesia. Ilma on pilvinen.


Roopelle 8 v. synttärionnittelut.


1 kommentti: