sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Hospital Puente de Orbiga-Santa Catalina de Somoza 28,5 km

Tänään söimme kunnon aamiaisen, munien ja pekonin  kera hyvää patonkia ja vihreää teetä. Maistu hyvältä ja oli hyvä startti päivälle.

Kuljimme läpi kaupungin ja saavuimme reitille, jossa jo muutama camino näytti kulkevan. 

Täällä ei enää ollutkaan laajoja viljapeltoja. Pieniä viiniviljelyksiä sekä purjosipuli ja perunapeltoja.

Saavuimme kylään ja nautimme kylän baarissa kahvit ja perunatortillat. Kohta baari täyttyikin kyläläläisitä, jotka tulivat sunnuntain kirkkokahveille ja caminoiden oli aika poistua jatkamaan matkaa. 

Ohitimme suurehkon karjatilan. EU-merkityt lehmät ihmettelivät ohikulkijoita.

Yöllinen sade oli muuttanut  tien pinnan löllyväksi mudaksi. Alueelle oli tehty paljon uusia peltotietä ja tosi leveitä olivatkin. Olikohan hankkeeseen saatu EU-rahaa niin me ainakin pohdittiin.

Tie jatkui nousujohteisesti ja yht'äkkiä mäen päällä näimme vihreän kojun, jota ehdimmekin jo odottaa. Muistimme edelliseltä reissulta tämän paikan. Mies joka kojussaan tarjoaa caminoille hedelmiä, teetä ja muita virvokkeita. Maksu on vapaaehtoinen.

Matka jatkui ja saavuimme Astorgaan, suurehkoon kaupunkiin. Siellä herkuttelimme spagettibolognesella  ja lasagnella. Maistui hyvin vaikkei nyt niin maukasta ollutkaan.

Kymmenen kilometrin vaelluksen jälkeen saavuimme Santa Catalina de Somozaan. Pieni kylä jossa muutama majapaikka. Yövymme  Hospederia San Blasissa. Olimme etukäteen varanneet huoneen joka sattui olemaan sama huone kuin viime kerralla.

Päivä oli suht lämmin eikä loppupuolella alkanut navakka tulikaan haitannut menoa.














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti