lauantai 12. maaliskuuta 2016

Kohti Santiagoa



Lento Suomesta Kööpenhaminan kautta kohti Malagaa sujui yllättävän jouhevasti.
Malagan kentälle saavuttiin iltapäivällä. Aurinko paistoi siniseltä pilvettömältä taivaalta. 

Lentokentältä hypättiin paikallisjunaan jolla ajettiin Torremolinokseen. 
Hotellikin löytyi pienen kävelymatkan päässä. 

Torremolinoksessa emme ehtineet muuta kuin kävellä pitkää rantakatua, joten kovin kattavaa kuvaa emme varmaankaan alueesta saaneet. Rannat siellä ammottivat tyhjyyttään. Merivesi ei vielä ole kovinkaan lämmintä. Aurinko kyllä paistoi, mutta tuuli teki ilmasta hivenen kolean. Selvästi huomasi, että turistikautta odotellaan. Paikkoja kunnostettiin siellä sun täällä.

Seuraavana aamuna matkasimme Malagasta  junalla kohti Sevillaa  halki appelsiini viljelysten ja oliivipuulehtojen.

Sevilla on eteläisen Espanjan kulttuurin,  taiteen  ja liike-elämän keskus Guadalquivirjoen rannalla. Se on myös Andalusian itsehallintoalueen ja Sevillan maakunnan pääkaupunki.

Täältä reilun kuudensadantuhannen asukkaan kauniista kaupungista alkaa kolmas vaelluksemme halki Espanjan kohti Santiagoa.

Camino via de la Plata alkaa Sevillasta ja kulkee kaupunkien ja pienten kylien kautta Santiagoon. Reitin kokonaispituus on n. 1000 km. 

Lauantai aamuna starttasimme ensimmäisen vaelluspäivän kohteeseen Guillenaan. Reitti alkoi Sevillan katedraalin nurkalta. Uskollisesti seurasimme keltaisia nuolia, joita oli maalattu talojen kulmiin, liikennemerkkeihin ja maahan.

Aurinko paistoi täydellä terältään. Tuuli oli tyyntynyt. Oli ihana kesäinen aamu. Kuljimme maantien reunaa ja saavuimme reilun viiden kilometrin jälkeen Camas- nimiseen kylään, jossa Tapasimme saksalaisen kanssakulkijan. Hänellekin kohteena Santiago. 

Tankattiin kahvia ja  suklaata. Vaatteita piti vähentää, ilma oli aamusta entisestään lämmennyt.

Matka jatkui. Santiponce- nimisen kylän jälkeen siirryttiinkin sitten hiekkatielle halki peltojen. 12 kilometriä taivalta, jossa ei ollut mitään. Suora Tie peltojen keskellä.

Guillenaan matkattiin 22 km. Kävikin ilmi, että majapaikkaamme olikin vielä 9 km ja se oli reitiltä sivussa. 

No ei camino siitä hätkähtänyt. Soitettiin taksi ja ajaa hurautimme tänne Torre de la Reinaan. Ei täällä ole mitään kuin taloja, tämä hotelli ja kylän baari, josta onneksi sai ruokaa. 

Ensimmäinen etappi saavutettu. 


Torremolinoksen autio hiekkaranta

Lähtötunnelmissa Sevillassa

Lepotauko

Sevilla

Sevillan katedraali








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti