keskiviikko 26. syyskuuta 2018

Kylmä viima puhaltaa

Kylmä syyskuinen sunnuntaiaamu. Olimme niin innokkaita jatkamaan matkaa, että aamu palalle menimme tunnin liian aikaisin. Olihan siellä pöydässä kaikki jo katettuna, eikä emäntä meitä pahalla silmällä katsonut vaikkakin olimme etuajassa. 

Matka jatkui kohti pohjoista. Taivas oli tasaisen harmaa. Lämpötila 9 astetta. Kylmä kävi käsiin, joten laitoimme kenkien sadesuojat tuulisuojiksi käsiin. Kaikki mahdolliset vaatteet päällä. Iso kaulahuivi kaulalla. Olo oli jotensakin kankea. 

Kirchgellersinin pikku kylässä lämmittelimme konditoriakahvilassa. Nautiskelimme kupillisen hyvää kahvia baakkelsin kera.

Matka jatkui maatilojen peltoteitä pitkin. Vauhti oli niin kova, ettei maisemia paljon katseltu. Tosin ei niitä ollutkaan. Loppumatkasta kuljimme melko vilkkaan autotien reunaa. Ylitimme Elbe-joen isoa siltaa pitkin. 

Lauenburgin hotelli Bellewue löytyi pienen ajelun jälkeen. 

Hotelli Bellewue on ollut samalla paikalla jo vuodesta 1834 asti. Ravintolasta avautuu upea panoraama maisemakuva joelle ja kauas maaseudulle.

Hotellihuoneemme olikin iso juniorsviitti. Avasimme kaikki lämpöpatterit täysille ja ei aikaakaan, kun  kylmettyneet jäsenemme lämpisivät.

Suihkuun ja syömään. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti