maanantai 3. syyskuuta 2018

Poliisien nuhtelu

Tänä aamuna lähdimme tyhjällä kauramoottorilla eteenpäin. Rheinstation hotellissa ei ollut tarjolla aamiaista.  Rein-joella jo täysi meno päällä. Aluksia lipui verkkaaseen tahtiin kumpaankin suuntaan.

Aamu oli harmaan pilvinen, mutta tuuleton ja lämmin. Ei muuta kuin menoksi. Suuntasimme kulkumme poispäinkaupungista. Työmatkalaiset ja koululaiset kiiruhtivat pyörillään  opinajoihinsa ja työpaikoilleen.

Google mapsin ohjeiden mukaisesti mentiin eteenpäin.  Tunnin ajomatkan jälkeen pysähdyimme aamukahville.

Reitti lähti kulkemaan Reinin rantaa pitkin, nyt olimme taas Eurovelo -reitillä. Useat matkustajalaivat lipuivat joella hitaasti eteenpäin. Rantaravintolat ovat melko tyhjiä. Voi vain kuvitella kuinka kesäaikaan niissä kuhisee ihmisiä.

Syksy on täälläkin jo tehnyt puihin hieman ruskan värejä. Puiden kuivuneet lehdet kahisivat pyörien alla. Ilmassa on syksyn tuoksu.


Puolen päivän aikoihin nautiskelemme pizzan italialaisessa ravintolassa.

Maisemat muuttuvat mäkisimmiksi. Reinin rannoilta kohoaa kukkuloita, joissa näkyy viinitarhoja. Komeita linnoja ylhäällä kukulalla. Junat mennä puksuttavat Reinin toisella puolen.

Lähestymme Koplenzin kaupunkia. Ajamme keskustassa autojen seassa. Eräässä risteyksessä ajamme punaisia päin, kun missään ei näy autoja tulevan. Mutta pahus soikoon. Parin risteyksen jälkeen poliisit pysäyttävät meidät. Olivat tulleet perässämme, kun menimme päin punaisia. No siinä meitä vähän nuhtelivat ja antoivat asian olla tällä kertaa, mutta seuravalla kerralla tulee sitten 80 euron sakko. Kiitimme nöyrästi poliiseja ja lupasimme olla tarkkaavaisia. Toinen poliisi muistutti vielä, että lukitsemme pyörämme, koska täällä varastetaan paljon pyöriä.

Olimmekin aivan hotellimme kulmalla. Pyörät pantiin autokatokseen ja kolmella lukkovaijerilla yhteen, varmuuden vuoksi.

Päivän ajomatka 98 km sujui mukavan leppoisasti. Suihkuun, syömään ja nukkumaan....mitäpä sitä muuta.













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti