torstai 6. syyskuuta 2018

Tummia pilviä

Säätiedoitus lupasi tälle päivälle sadetta ja ukkosta, joten pakkasimme sadevarustukset helposti saataviksi laukkuihin.

Moxyn aamiainen oli runsas. Monia erilaisia leipiä, kinkkuja, makkaroita, juustoja. Erilaisia muroja ja myslejä. Hedelmiä ja hilloja.  Kroisantteja, viinereitä ja muffinsseja sekä sokeridonitseja. Ym. Ym.
Kyllä näillä eväillä oli hyvä startata tähän päivään.

Matka hotellilta eteenpäin sujui vaivatta. Ei tarvinnut enään häslätä korvakuulokepiuhojen kanssa, kun ostettiin eilen bluetooth korvakuuloke.

Säätiedotuksesta poiketen päivä oli jälleen aurinkoinen. Kaukana taivaalla näkyi tummia pilviä ja me lisäsimme vauhtia, jotta ehtisimme määränpäähämme ennen mahdollista sadetta. Matka ei olisikaan kuin 68 kilometriä.

Matkasimme  tänään melko kaukana  joesta. Yksi lyhyt lauttaylitys ja taas reitti erkani kauemmas Rheinistä.

Pyöräilimme maaseudulla maissipeltojen välissä kulkevaa pyörätietä pitkin. Piipahtelimme välillä kauniiden pienten kylien läpi.

Paikallisesta Lidlistä ostettiin evästä, jotka söimme peltojen kupeessa.. Osan matkaa jouduimme kulkemaan vilkasliikenteisellä tiellä, jolla ei ollut erillistä pyörätietä. Varovainen täällä täytyy olla vaikka mielestäni autoilijat huomioivatkin pyöräilijät hyvin.

Schuhs Hotell & Restaurant on Karlsruhen Knielingen kaupunginosassa. Tämä hotelli toimikin itsepalveluperiaatteella. Avaimen sai pienestä peltilaatikosta koodilla.
Pyörät tuotiin huoneeseen säilöön.

Suihkuun ja avoinna olevaa ruokapaikkaa etsimään. Muutaman minuutin kävelyn päässä osuimme Kanaravintolaan. Listalla oli vain kanaa. Puolikkaita, koipia tai siipiä sekä lisukkeina ranskalaisia ja erilaisia salaatteja.

Paikan omisti pariskunta, jonka emäntä puuhasi keittiössä kanojen kimpussa ja isäntä hoiteli oluthanaa ja viihdytti vieraita. Isäntä kertoi käyneensä Helsingissä vuosi sitten, tykkäsi kovasti pääkaupungistamme. Kuullessaan, että olemme pyörillä liikkeellä ja reitimme Travemundestä Baseliin ja takaisin, oli ihmeissään. Ja sitä tarinaa hän sitten, joka ainoalle sisääntulevalle asiakkaalle selvitti sen ajan, kun olimme syömässä. Lähtiessämme ihmiset toivottelivat meille hyvää matkaa.

Ja tulihan se luvattu sadekin, jota täällä varmaan kaivataan kolmen kuukauden kuivan jakson jälkeen.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti