maanantai 18. maaliskuuta 2019

18.3.2019 Villagonzales Pedernales (Burgos)

Tänäkin aamuna lähdimme liikkeelle auringonpaisteisessa, mutta melko viileässä aamussa. Päivästä ei säätietojen mukaan tulisi kovin lämmin. Pohjoisenpuoleista vastatuultakin on luvassa.

Hotellilta lähdettiin suoraan N 620 tielle, jolla jo aamusella oli vilkas liikenne kumpaankin suuntaan.  Kuljimme teollisuusalueen läpi, ilmassa tuoksui makeahko tuoksu, mietiskelimme mitähän noissa tehtaissa valmistetaan.

Viitisen kilometriä poljettuamme siirryimme pienelle hiljaiselle asfalttitielle. Ylitimme muutaman kerran Pisuerga- joen.

Ympärillemme levittäytyi viljapeltoja, joilla kastelukoneet suihkuttivat vettä pelloille.

Vastatuuli oli yltynyt jo melkoiseksi ja hidastutti matkantekoa. Nousimme yhä ylöspäin kymmenisen kilometriä. Melko uuvuttavaa polkea kovaan vastatuuleen.

Kyliä ei tämän reitin varrelle sattunut.

Ja niinkuin aina ylämäen jälkeen tulee piitkä alamäki. Akkuvirrat hupenivat uhkaavasti.

 Matkattuamme viitisenkymmentä kilometriä näimme ylhäällä mäellä olevan Palenzua nimisen pienen kylän, joka ei varsinaisesti ollut reitillämme.

Onneksi kylässä oli ravintola, jossa saimme akut lataukseen. Meille katettiin pöytään juustoja ja patonkia ja otimme myös tilkkaset punaviiniä.

Nautiskelun  jälkeen jatkoimme matkaa. Ylämäkiä oli vielä edessä riittämin. Nipin napin akun virrat kestivät ja pääsimme onnellisesti  perille hotelli Ray Arturoon, joka oli viitisen kilometriä Burgosista.

Päivän ajo vei akuista ja polkijoista virrat vähiin.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti