tiistai 26. maaliskuuta 2019

25.3.2019 Arcachon

Mimizanin hotel du Lac jäi taaksemme, kun lähdimme aurinkoiseen mutta viileään aamuun polkemaan. Lähtiessämme Hotellin emäntää kiittelimme ystävällisyydestä. Hän ajelutti eilen illalla meidät syömään auringonlasku ravintolaan ja vieläpä tuli hakemaan, kun olimme nauttineet hyvän illallisen.

Reittimme kulki halki mäntymetsien. Täällä ei oikeastaan  muita puita kasvakkaan kuin mäntyä. Monia uusia mäntytaimikoita on istutettu kaadettujen puiden tilalle. Siellä täällä näkee valtavia puupinoja, jotka odottavat kuljetusta jatkojalostukseen.

Tänään ajelimme kymmeniä kilometrejä pyörätietä pitkin milloin metsässä milloin tien vieressä.

La Lagunessa piipahdimme katsomassa meren kuohuja. Meren aallot löivät pauhinalla rantahietikkoon. Muutamia kävelijöitä rannalla. Sen verran viileä oli tuuli, ettei auringonpalvojia näkynyt.

Lähestyttäessä Arcachonin merenrantakaupunkia poljimme kovaa vastatuulta vastaan aivan rannan tuntumassa kulkeva pyörätietä.

Purjelaitalijat liitelivät kovaa vauhtia rantavedessä. Kauempana merellä pikkuiset kalastajaveneet palalivat  saaliinpyynnistä kohti Arcachonin lahden satamaa.

Rantabulevardilta poikkesimme pienille kaduille ja Komootin opastuksella saavuimme hotellille.

Arc hotel Sur Mer sijaitsee aivan rannan tuntumassa. Kirjauduimme hotelliin ja lähdimme etsimään ravintolaa, josta saisi ruokaa syödäkseen.














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti