perjantai 12. huhtikuuta 2013

Belorado-SanJuan de Ortega 24 km

Aamuaskareet alkavat rutiinilla. Herätys, aamupalalle, varpaiden teippaus  ja lampaanvillojen asettelu sekä  rinkan pakkaus. Kello 9 ulos hotellista  ja reitille. Niin se meni myös tänä aamuna. Saman kaavan mukaan.

Tulimme ulos kaupungista. Ylitimme Tiro-joen. Belorado jäi taaksemme.
Ohitimme pari vaatimatonta kylää, jos niitä edes kyliksi  voisi mainita. Niin pieniä ne olivat. Muutama talo ja kirkko, tietenkin.
Espinosa del Caminon baarissa saimme leimat passeihimme. Baarissa tapasimme aamupalalla olevan suomalaispariskunnan, johon  törmäsimme eilen matkanvarrella.  Vaihdettiin kuulumiset ja jatkettiin matkaa.
Villafranca Montes de Ocassa nautimme kirkon alapuolella, leikkipuistossa, leivät ja vettä. Tämä kylä olikin viimeinen ennen seuraavaa yöpymispaikkaa.
Heti kirkon juurelta alkoi kova nousu, joka jatkui ja jatkui. Kylä jäi taaksemme. Nousimme  yhä ylemmäs.

Ylöspäin kapuamisen myötä myös maisemat vaihtuivat. Ei näkynyt vihreitä peltoja. Ylhäällä ei vielä pahemmin ollut kevään merkkejä. Puissa ei ole vielä edes silmuja. Kuljimme metsän keskellä menevää sinänsä hyväkuntoisia hiekkatietä.

Kaukaisuudessa siintää lumihuippuisia vuoria. San Milan nousee 2100 metrin korkeuteen. San Lorenzo 2200 metriin.  Mutta ne ovat tosi kaukana.

Tienvieressä muutamat kevätesikot ovat työntäneet kukkansa läpi lehtikasojen.

Välillä pidetään pieniä taukoja, juodaan vettä  ja otetaan evästä.

Seitsemän tuntia  taivallettuamme laskeuduimme tänne San Juan de Ortegaan. Pienen pieni kylä.  Muutama yleinen refuugio ja tämä majatalo, jossa yövymme. Kello 19 aikaan kylän baarista saa ruokaa. Siihen meidänkin on tyytyminen.
Käydään suihkussa ja lepäillään sekä odotellaan illallista.



Kuvia päivästä

Kevätesikoita 
Eväs maistuu

Eteenpäin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti