keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Najera-Santo Domingo de la Calzada 21 km

Huomenta keskiviikko. Kattohuoneistossa heräsimme virkeinä,  eilisestä rasituksesta toipuneina. Aamiaiselle ja kamppeet kasaan. Nyt ei vaihtunut kengät, vaan vaellushousut. Kuinka ollakaan,  taas oli hotelli valittu oikein. Aivan reitin varrelta.
Aamuaurinko lämmitti mukavasti. Reitti alkoikin hurjalla nousulla. Kuljimme kahden kukkulan välisessä solassa.  Ilma oli aivan tyyni. Eilisestä tuulesta ei ollut kuin muisto.
Taas piti vähentää vaatetusta. Nyt molempien.
Kuljimme viiniviljemien välissä kulkevalla tiellä.
  Kuusi kilometriä taivallettuamme saavuimme ensimmäiseen kylään. Azofraan, jossa otimme baarista leimat passeihimme. Nautimme myös päivän ensimmäiset "saksalaiset".
Kylän jälkeen maisemat vaihtuivat.  Viiniviljelmät harvenivat  harvenemistaan ja vaihtuivat viheriöiviin viljapeltoihin. Pellot olivat toinen toistaan vihreämmät. Maisemat olivat huikaisevan kauniita. Silmä lepäsi kumpuilevissa maisemissa. Välillä täytyi kääntyä katsomaan taakseen, mitä olikaan ohittanut.
10 kilometrin jälkeen saavutimme uuden kylän. Ciruenan. Ohitimme golfkentän. Ciruenassa oli uudehkoja rivi-ja kerrostaloja. Usean talon kohdalla oli ilmoitus myytävistä huoneistoissa. Espanjan ahdinkoa?  Kylä tuntuikin aivan autiolta. Missään ei näkynyt elämää.
Nautimme geeliä ja juotavaa.
Reitti jatkui parin kilometrin nousulla. Yhä ylöspäin. Nousu oli tosi uuvuttava. Tossua toisen eteen.
Huipulla se sitten näkyi. Santo Domingo de la Calzada,  seuraava majapaikkamme. Kuinka tuntuikaan hyvältä.
Miten  voikaan olla niin hyvä tuuri, että tämäkin hotelli oli reitin varrella.
Suoraan suihkuun. Toki oluet otettiin ensin, ensi janoon.
Kävimme katsastamassa catedraalin, josta muutama kuva ohessa.
Veli-Pekalle ostettiin uudet vaelluskengät. Käytiin syömässä caminojen illallinen. Minä söin lammasta ja Veli-Pekka kotitekoisia lihapullia. Hyvää oli. Palan painikkeeksi viiniä ja vettä.

Päivää on varjostanut kotoa saadut huonot uutiset. Arttu on Åressa joutunut rinneonnettomuuteen. Poika kaatunut rinteessä, toinen keuhko revennyt, pernassa repeämä ja munuaisissa vaurioita. On nyt sairaalassa ja odotellaan. Omat ajatukset Artun luona ja rukoillen, että kaikki kääntyy parhain päin.


Päivän kuvia


"Ehtisinkö tänään toiselle puolen tietä"

Omenapuu kukassaan

Vihreät niityt



Pyhä patsas kirkossa

Santo Domingo de Galdzadan kirkko

Katunäkymää







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti