tiistai 2. huhtikuuta 2013

Pamplona

Herätys puoli kahdeksalta ja aamiaiselle. Hotellin aamiainen oli mainio. Tuoreita sämpylöitä, ihania chorizo makkaroita, lohta, juustoja, lettuja, hilloa sekä tuoreita mansikoita ja  ananasta  muutamia mainitakseni. Kyllä niistä hyvän startin sai päivälle. Teimme myös "saksalaiset". Pakkasimme evääksi muutamia kinkkujuustosämpylöitä kassiin. Ei yleensä ole tapana, mutta näin reppumatkalla se sallittakoon.

 Rinkat selkään ja menoksi. Noin kahden kilometrin matka bussiterminaaliin taittui nopeasti. Molempien rinkat painavat hieman yli kahdeksan kiloa.

Bussi lähti ajallaan ja oli melkein täynnä matkustajia. Matka taittui nopeasti läpi kauniiden maalaismaisemien. Kevät on täällä jo pitkällä. Kukkivia puita ja pensaita. Ruoho viheriö kirkkaana. Lammaskatraita sekä sarvipäisiä mahtisonneja aterioimassa niityille, näkyi siellä täällä.

Perille tultiin Pamplonan  bussiterminaaliin, josta ostettiin samalla liput huomiselle matkalle Roncesvellesiin, josta startataan 3.4.  vaellukselle.

Pamplonan hotellia hieman etsittiin. Juuri kun Tutkimme puhelimen navigaattorista tietä hotelliin, niin eräs perhe pysähtyi kysymään tarvitsemmeko apua. Olivat niin ystävällisiä, että lähtivät meitä opastamaan perille asti. Majoituttiin hotelliin, joka on rakennettu vanhaan luostariin.

Pamplona on n. 200 000 asukkaan kaupunki Baskimaalla ja tunnettu heinäkuussa järjestettävästä härkäjuoksusta. Härät juoksevat vauhkoina halki vanhan kaupungin kapeita katuja ja uhkarohkeat ihmiset härkien seassa. Kaupunkia halkoo Argo joki.

St. Marian Katedraalin edustalla oleva lapsenpää veistos

Pamplonan kaupungintalo

Härkäjuoksu patsas

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti