perjantai 5. huhtikuuta 2013

Pamplona-Puente de la Reina 25 km

Jo toisen kerran jätämme Pamplonan taaksemme. Tällä kertaa jalkaisin. Aamupalalla saimme tänään aikaiseksi "saksalaiset". Hieman on matkarasitusta. Veli-Pekalla lievää köhää, mutta aamun minttutee avasi hieman "röörejä". Reitti kulki halki Pamplonan kaupungin. Menimme hienon yliopistoalueen halki. Matka kulki  laajojen niittyjen läpi. Välillä  törmäsimme myös "mieheen " turuust".

Matka jatkui  uuvuttavana loivana nousuna. Polkua reunusti rypsipellot, jotka eivät vielä olleet täydessä kukoistuksessaan. On muuten mielenkiintoista todeta, että tämän reissun aikana tulemme näkemään tämän kevään etenemisen.

Sitten alkoi nousu. Kapea mutaisen niljakas polku senkun jatkui. Yhtäkkiä alkoi sataa räntää. Onneksi se kuuro meni nopeasti ohi.  Ja taas paistoi aurinko. Nousun huippukohdalta oli upeat maisemat Pamplonaan ja Pireinaican vuoristoon.  Nautimme vähän välipalaa.
Sitten alkoi lasku. Lasku ottaa enemmän jalkoihin kuin nousu. Tuntui, että kengät ahdistaa. Aamulla olimme laittaneet keinoihoa aristaviin paikkoihin sekä lampaanvillaa varpaiden suojaksi. Kiitos siitä Anitalle.

Reitti jatkui kolmen paikkakunna läpi. Vihdoin näimme tämänpäiväinen kohteemme häämöttävän horisontissa. Enää vain vaivaiset pari kilometriä. Hotellimme on aivan kaupungin alussa reitin varrella.

Huoneessa riisuessamme kenkiä huomasimme, että olimme laittaneet aamulla toistemme kengät jalkaan. Kyllä meitä nauratti. Kengissä on puolen numeron ero, mutta kyllä sekin  tuntui. Kengät kun ovat aivan ravan kuorruttamat, niin ei värieroakaan huomannut. Sattuuhan tuota.
Suihkuun ja kaupunkia katsomaan. Puente la Reinassa yhtyy kaksi pyhiinvaellusreittiä ja kaupunki on historiallisesti merkittävä. Käytiin syömässä. Takaisin hotellille ja valmistautumaan huomiseen reissuun.

Roopelle 6-vuotis  synttärionnittelut.

Muutama otos matkan varrelta.

Roman Bridge
Auto del perdon 

Tuulimyllyjä huipulla
Puenet de La Reina

Vino tinto

Paikallisen taiteilijan veistos "meistä"

2 kommenttia:

  1. Täällä kateellisena lueskellaan mahtavaa matkakertomusta! Tsemppiä. Äiti olet rakas <3

    VastaaPoista
  2. On jo kovin ikävä teitä kaikkia. Suukkoja ja haleja kaikille. Pidä huolta itsestäsi ja etenkin kultanupuista oskarista ja eetusta.

    VastaaPoista