lauantai 6. huhtikuuta 2013

Puente la Reina-Estella 22km

Aamu valkeni sananmukaisesti. Yöllinen lumisade oli kuorruttanut maiseman valkeaksi. Aamupalalla jo tutut "saksalaiset" sai tehtyä suht vaivatta. Olimme ranskalaisrouvan kanssa ainoat aamupalalla olijat. Ranskalaisrouva ei osannut muuta kuin ranskaa ja höpötteli  itsekseen.

Rinkat kuntoon ja lämmintä ylle ja omat kengät jalkaan. Vettä pitävät hanskat joutuvat nyt tulikokeeseen.

Läpi kaupungin ja sillan yli. Ensimmäiset viisi kilometriä olivat pelkkää nousua. Räntää tuli kuin esterin piip.piip. Kyllä ilma oli happirikas.

Ensimmäinen kylä Maneru. Otettiin vähän tankkausta. Patonkia juustolla ja kinkulle. Seuraava etappi oli 8,5km. Tasaisempaa, mutta ai niin mutavelliä.. Enää ei ole väliä mistä menee eikä viitsi edes yrittää ohittaa sivummalta.

Saavuttiinkin Lorcaan. Matkalla tapasimme iäkkään suomalaisrouvan, joka oli matkalla yksikseen Omaa caminoaan toteuttamassa.

Räntäsade oli vaihtunut vesisateeksi. Kuljimme halki viiniviljemien ja oliivipuulehtojen.
Vihdoin saavuttiinkin tämänpäivän kohteeseen Estellaan.
Olimme netin kautta varanneet apartomentokseen, mutta siellä ei ollutkaan ketään paikalla. Ei muuta kuin etsimään uutta yöpymispaikkaa.  Yhdessä kävimme katsomassa, mutta oli niin epämääräinen, eikä huoneessa ollut edes vessaa. Ei kun eteenpäin.

Vihdoin löysimme kelvollisen hotellin, jossa oma vessa ja kylpyhuone. Aah pääsee kuumaan vaahtokylpyyn.  Sen verran  ehkä väsyttää, että emme tästä sen kummemmin lähde "nähtävyyksiä" katselemaan, vaan teemme nämä jokailtaiset  huoltohommat ja menemme illalliselle hotellin ravintolaan.

Räntää  luvassa

Kuraa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti