maanantai 8. huhtikuuta 2013

Los Arcos-Logrono 29 km

Kuudes vaelluspäivä alkoi poikkeuksellisesti. Nea, emme saaneetkaan tänään tehtyä niitä "saksalaisia". Alakerran baarissa yhdet bocadillot teen kanssa ja sitten menoksi. Reitti löytyi helposti. Suoraan hotellin kulmalta yli tien ja olimme reitillä.
Kovaa vastatuulta. Onneksi ilma oli suhteellisen lämmin. Jouduin taas kerran vähentämään vaatetusta heti alkutaipaleella.
Seitsemän kilometrin kovaan vastatuuleen tarpomisen  jälkeen saavutimme ensimmäisen kylän.
 Pienen  pieni Sansol. Kauppa löytyi keskeltä kylää. Ostimme  jogurtit, tummaa suklaata ja vettä.  Paikallisesta farmaciasta ostimme Veli-Pekalle yskänlääkettä kovaan yskään, joka yhä pahenee. Jatkettin matkaa.
Alamäen  jälkeen jyrkkään ylämäkeen. Toinen kylä ohitettiin marssivauhtia.
Seuraava osuus olikin sitten marssia läpi viiniviljemien.
11 km:n jälkeen saavuttiin Viennaan. Pieni kyläpahanen ja taas tietysti korkealla kukkulalla.
Tuntuu, että reitti kulkee aina kylien korkeimpien kohtien kautta.
Viennassa nautiskelimme päivän ensimmäiset kahvit ja pari bocadilloa.
Viennassa tapasimme Lontoosta olevat neljä kaveria, joiden kanssa yövyimme toissa yönä samassa hotellissa. Iloiset tervehdykset  ja buen  caminon toivotukset. Täällä on tapana toivotella vastaantulijoille ja muille vaeltajille, buen camino.
Majapaikkaamme Logronoon, olisi enää vaivaiset kymmenen kilometriä. Muutamia tankkauksia  ja jo näimmekin kaupungin häämöttävän kaukana horisontissa.
Jalat tuntuvat aika raskailta  ja lonkkakin aina välillä vihoitteli. Mutta sisulla eteenpäin.
Hotelli löytyi helposti.
Tämä Logrono on noin 150.000 asukkaan kaupunki. Riojan maakunnan pääkaupunki. Rioja on Espanjan tärkein viinialue  ja tunnettu maailmalla laadukkaasta viineistään.
Mutta vaeltajilla on tietysti nälkä. Täällä on sellainen tyyli, ettei ravintoloista saa ruokaa kun vasta kahdeksan jälkeen.  Ei myöskään tässäkään hotellissa. Ainoastaan tapaksia ja bocadilloja baareista.
Käytiin kaupungissa parissa baarissa nauttimassa muutama tapas ja ostettiin kaupasta juustoa patonkia ja tietysti Riojan viiniä.
Kohta taas pääsee vaahtokylpyyn elvyttämään väsyneitä lihaksiaan. Ja nauttimaan viiniä ja juustoja.

Tässä muutama otos päivästä.

Kukka kukkien keskellä
Katunäkymää Viennasta

Kengät odottaa omistajaa

Kukkakujalla



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti