lauantai 20. huhtikuuta 2013

El Burgo Ranero-Mansilla de las Mulas 19 km

Vinttihuoneessa herättiin tänä aamuna pulujen  kukerrukseen. Pienen loikoilun jälkeen ylös, vaatteet päälle ja rinkat kuntoon.
Alhaalla baarissa tietysti Café con lechenit ja ihanan tuoreet croissantit marmeladin kera.  Erittäin tyypillinen espanjalainen aamiainen.

Viereisestä kaupasta ostimme pari banaania ja appelsiinia sekä tietysti vettä.

Aamu oli kolea ja pieni tuuli vielä lisäsi koleutta.  Aurinko kuitenkin paistoi pilvettömältä taivaalta.
Kyllähän se cunulus canorus meitä myös tänä aamuna tervehti kukunnallaan.

13 kilometriä suoraa tietä eteenpäin. Koko matkan meitä ympäröi lumihuippuiset vuoret. Reitti kulki junaradan vieressä.  Junat ohittivat kiitävällä vauhdilla matkalaiset.

Ensimmäinen kylä, Religios. Jo kaukaa näimme, että ranskalaisherranelikkö istui kylän baarin pihalla.  Olivat päivän ensimmäisellä drinkillä.   Jälleennäkeminen oli riemastuttava. Emmehän olleet nähneet heitä sitten toissapäivän.  Kättelimme ja vaihdoimme kuulumiset. Englannin, Ranskan ja vähän Suomenkin kielen sekoituksella. Yhteisestä kielestä huolimatta, yhteisymmärrys oli täydellinen.

Jatkoimme matkaa kohti määränpäätämme.

Ohitamme pienlentokentän, kivilouhimon sekä elementtitehtaan.

Kohta jo horisontissa näimmekin kirkontornin.  Mansilla de las Mulasiin saavuttiin kastelukanaalin yrlityksen jälkeen.

Tämänpäiväinen majapaikkamme ei ollutkaan aivan Mansilla de las Mulasissa, vaan nelisen kilometriä sivuun reitiltä. Tämä olikin meille yllätys. Soitimme tämän majatalon isännälle ja hän tulikin  autolla noutamaan meidät.

Asettauduimme taloksi. Kävimme suihkussa ja pesin  vähän pyykkiä.
Veli-Pekan kantapäässä olevan rakon  jouduin taas puhkomaan.

Olemme ilmeisesti ainoat vieraat. Istumme nyt  tässä alakerran baarissa ja maistelemme lauantaipäivän ratoksi vino tintoa. Talon rouva on kantanut meille maistiaisia yhdestä sun toisesta keitoksesta. Pakkohan niitä oli maistaa.

Tämänpäiväinen matka meni mukavan rennosti eivätkä jalatkaan tuntuneet rasittuneilta.


Päivän kuvia.















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti