sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Estella-Los Arcos 22 km


Voi miten ihana onkaan  herätä auringonpaisteeseen. Illan kankeus on jäsenistä tyystin hävinnyt. Oma osuutensa lienee illan kuumalla vaahtokylvyllä ja hieronnalla.

 Aamupalalla olimme tänään ainoat, joten "saksalaisten" teko sujui vaikeuksitta.

Tänään kokeilemme rinkkojen vaihtoa.

Reitille päästäksemme jouduimme kulkemaan hieman takaisinpäin. Ylitimme kaupunkia halkovan Ego -joen.

Puoli tuntia taivallettuamme  jouduin vähentämään vaatetusta. Hiki pukkasi päälle.  Taas mentiin ylämäkeen.

Veli-Pekan rinkka ei tuntunutkaan hyvältä, joten vaihdoimme rinkat takaisin. Matka jatkui.

Ja siinä se oli. Viiniä suoraan hanasta. Olimme toki etukäteen lukeneet tästä paikasta, mutta odotimme sen tulevan vasta seuraavan etapin jälkeen.  Paikallisen viinitehtaan pihassa on vaeltajille tarkoitettu paikka, josta toisesta hanasta tulee vettä ja toisesta viiniä. Eikä meillä olut tyhjää pulloa. Voihan turkanen. Ei auttanut muu, kuin juoda suoraan hanasta.  Tosin tuskin sitä viiniä kannattaa vaivoikseen siitä hamstrata.

Ensimmäinen kylä häämöttää. Azgueta.  Nautimme sunnuntaibrunssin. "Saksalaiset "  ja vettä. Kyllä näitä lepotaukoja kannattaa pitää, jotta taas saa  uutta virtaa kävelyyn.
Matka jatkui seuraavaan kylään ja siitä taas edelleen . Tämä osuus olikin vain suoraa tietä ja loivaa laskua. Reilut 12 km taivalta. Valtavia viiniviljemiä, joiden välissä myös oliivi viljelyksiä. Viljapellot viheriöivät silmänkantamattomiin. Maasto kumpuilee ja tie jatkuu suorana aina seuraavaan mutkaan, josta taas aukeaa seuraava suora.
Aah vihdoin mutkan takaa  näkyy muutakin,  kuin seuraava suora, taloja. Kuinka se tuntuikaan ihanalta. Kohta pääsee rinkat heittämään selästä ja jalat saa levähtää.

Hotelli Monaco sijaitsee kaupungin aukiolla. Huone on hyvä  kulmahuoneisto. Valtava parveke, jonne saadaan kamppeet tuulettumaan. Sitten hotellin ravintolaan syömään. Reissun parhaan ateriat. Vuohenjuustosalaattia alkupalaksi. Pääruokana minulla  ankkaa ja Veli-Pekalla uunissa haudutettua possua. Todella hyvää. Ja sitten vielä pullo viiniä huoneeseen,  että on mukavaa tämä vaellus.

Muutamia kuvia päivästä.

Päivän ensimmäinen drinkki suoraan hanasta

Samalla hanalla


Sunnuntai brunssilla

Siinä sitä kasvaa

Lumihuippuja





















"Saksalaiset"






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti