keskiviikko 12. huhtikuuta 2017

12.4.2017 Ribadesella-Colunga



Pension Ardibelissa emme saaneetkaan minkaanlaista aamiaista vaan rinkkojen pakkauksen jälkeen jätimme pensionin taaksemme ja suuntasimme ensimmäiseen avoinna olleeseen baariin.

Kinkkusämpylöiden ja kahvin voimalla sitten starttasimme tämän päivän etapille kohti Colungaa.

RIA de Ribadesellan yli menevän sillan ylitettyämme siirryimme kulkemaan pitkin kaunista puistikkoa. Aamu oli kirpeä ja kuukin vielä näkyi taivaalla.

Taas kerran kulkumme suuntasi tietä pitkin ylöspäin. Liikenneympyrässä Guardia Civilit pitivät liikenneratsiaa kolmen ajoneuvon voimalla.

Kuljimme pienelle sivutielle. Eucalyptuspuut nousivat korkeuteen ja antoivat sen mukavan imelähkön tuoksunsa ympäristöön. Kevätesikot ja monet muut kevätkukat koristivat tienvartta. Yritimme muistella tuttujen ja tutunnäköisten kasvien nimiä.

La Vegan kylässä suuntasimme ensimmäiseen baarimarkettiin. Baari olikin onneksemme juuri avamassa oviaan. Baaria piti nuori poika, joka nähdessään repuissamme olevat suomenliput, kyseli että olemmeko Suomesta ja tiedämmekö Jyväskylä rallin. Kuultuaan, että paikka on meille melko tuttu ja jopa asumme siellä, halusi hän ottaa Suomen lipusta kuvan kännykällään. Poika on innokas rallifani ja tulossa Suomeen myös tänä kesänä.

Matka jatkui Playa de Vega hiekkarannan kautta eteenpäin läpi lehmihakojen, joissa piti varoa astumasta liukumiinoihin.

Loppumatkan kuljimmekin aivan Atlannin rantatöyräillä. Meri pauhasi ja valtavat vaahtopäät löivät rantahietikkoon.

Päivän taivallus meni nopeaan ja 21 kilometrin kulkemisen aikaa kului viitisen tuntia.



Saavuimme Colungaan Villa de Colunga -nimiseen pieneen mukavaan hotelliin, jossa saimmekin heti syödäksemme maittavan lounaan.













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti