maanantai 17. huhtikuuta 2017

17.4.2017 El Penedo-CadavedO

Aamu valkeni harmaana. Hotelli Lupassa saimme tyypillisen aamiaisen croisantteineen.  Olimme ison hotellin ainoita yöpyjiä.

Päätimme tämän päivän kulkea maantietä N632 pitkin.

Pikkuhiljaa tuuli puhalsi pilvet taivaalta ja sininen taivas aukeni yllemme. Aurinko lämmitti jo selkää ja vaatetusta piti keventää.

Onneksemme tie oli varsin hiljainen, ehkä läheisyydessä kulkevasta moottoritiestä johtuen.

12 kilometrin taivalluksen jälkeen saavuimme Soto de Luinan kylään. Eilen tapaamamme neljä svenssonia oli ehtinyt ennen meitä pieneen paikalliseen baariin ja vallanneet tietenkin parhaan aurinkopöydän. Tyydyimme  sisätiloihin ja joimme kahvit kakkupalan kera.

Jos viime reissuillame on pitkiä suoria ollut riittämiin, niin täällä mutkia riittä. Tämänpäiväinen tie oli kerrassaan niin mutkikas kuin vain tie voi olla.

Välillä näimme Atlantin  valkoiset vaahtopäät ja toiste korkeiden vuorien kohoavan kaukaisuudessa.

Kuuden tunnin kävelyn jälkeen saavuimme Santa Marinan pieneen kylään, jonka baarissa nautimme paistetut kananmunat kahvin kera.

Saimme siitä energiaa loppumatkalle.

Alitimme valtavan kaarisillan, jota pitkin moottorie A8 menee.

Poimimme tienvarresta kypsiä metsämansikoita. Eivät kylläkään maistuneet yhtä hyville kuin suomalaiset ahomansikat.

Matka jatkui mutka  toisensa jälkeen ylä ja alamäkeen.

Valtavan korkeat  eukalyptuspuut pitivät omaa "narinaansa "  yhä kovenevassa tuulessa.

Tuuli oli yltynyt paikoin, jopa navakaksi.

Vielä viimeinen mutka ja sen jälkeen nousu ylämäkeen, kuten päivän teemaan kuului. Saavuimme määränpäähämme Cadavedoon. Majapaikkassamme Hotel  Casa Rural Rojassa  olemme jälleen kerran ainoita asiakkaita. Seitsemän huoneen  Hotelli on kunnostettu  vuonna 1889  rakennettuun taloon.

 Käytyämme  suihkussa saimmekin heti illallisen, jonka meille valmisti talon emäntä.

Emäntä ei osannut sanaakaan englantia, mutta meidän "espanjankielen taidoillamme" tulimme hyvin juttuun. Alkukeitoksi saimme tyypillistä spagettiraketti soppaa hyvän ohraleivän kera. Pääruoaksi oli mahtavaa lihavihannespataa. Tämän herkullisen aterian kruunasi 2012 vuosikertaa oleva riojan punaviini.

Matkaa tälle päivälle kertyi 37 kilometriä, jonka kuljimme reilussa kahdeksassa tunnissa.















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti