maanantai 3. huhtikuuta 2017

3.4.2017 Portugalete-Gastro Urdiales



Herätys 06.30. Aamupesut ja rinkkojen pakkaus ja aamiaiselle. Caminojen normaalien aamutoimien jälkeen oli aika lähteä taipaleelle. Eilen illalla hotellille saavuttiin laskeutumalla alas Nervo-joen rantaan. Takaisin Ylöspäin mentiinkin sitten liukuhihnaa pitkin. Erikoisuus tämäkin.

Reitti jatkui läpi kaupungin. Pitkään kuljimme pyörä- ja kävelytietä pitkin isojen moottoriteiden lomassa.
Aamu oli kirpeähkö, mutta äkkiä aurinko lämmitti ja muutamien mäkinousujen jälkeen pitikin jo varusteita vähentää. Täksi päiväksi oli luvattu auringonpaistetta.

Pikkuhiljaa reitti siirtyi peltojen lomassa kulkevalle metsätielle, joka johdatti meidät Playa de Las Arenasin rannalle. Ranta on suosittu surffareiden paikka. Rannan baarissa nautittin Café americanot perunapiirakan kera.

Reitti jatkui halki hiekkarannan ja siirtyi kulkemaan Atlantin rantaa myötäillen menevää kävelytietä pitkin. Sininen meri valkoisine vaahtopäineen oli silmiä hivelevää katsottavaa. Muutamia rahtilaivoja ankkuroituna merellä odotteli pääsyä satamaan. Maisemat olivat upeat.

Näimme tämänpäiväisen etappimme jo kaukaa, mutta matkaa sinne oli vielä pitkälti.

Gastro Urdialesiin saavuttiin 30 kilometrin ja seitsemän tunnin taivalluksen jälkeen. Matka meni kevyesti ja maisemat olivat kerrassaan upeat.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti