sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

2.4.2017 Bilbao-Portugalete

 Bilbao-Portugalete 20 km

Jos satoi eilen niin täksikin päiväksi on säätiedotus luvannut vesisadetta.
Hotelli Silken Indautxun  aamiainen koostui jos jonkinlaisista herkuista. Oli uppomunia, pekonia, munakokkelia, monenlaista leipää, sämpylää, kinkkuja, juustoja, hedelmiä sekä kaikenlaisia makeita herkkuja ym. Tarjonnasta huolimatta oma aamiaiseni on aina aika vakio, munia, juustoa, leipää ja kahvia. Veli-Pekka kyllä osaa nauttia antimista ja täyttää lautasensa erilaisilla kinkuilla, makkaroilla ja juustoilla

Aamiaisen nautittuamme suuntasimme taipaleelle sadeasuihin tällättyinä.
Reitti kulki sunnuntai aamuhiljaisen kaupungin laitamille ja tietysti kohti ylämäkeä.

Ylämäkinousu nostatti kehon lämpötilan korkeuksiin ja oli pakko riisua sadetakit pois. Sadekin oli jo hiljentynyt sen verran ettei niitä tarvinnut.

Pikkuhiljaa kuljimme pieneen metsikköön ja siitä pitkin kuraisia peltotietä maalaismaisemiin.
Yhtäkkiä eteemme tulla tupsahti vuohien lauma, joka meidät nähdessään siirtyivät äkisti sivuun. Kuljimme lehmähaan läpi ja liukumiinoihin astumatta sitä oli vaikea edetä.

Taivas tummeni ja vettä alkoi tulla reippaasti. Puimme sadetakit uudelleen yllemme.

10 kilometriä kuljettuamme saavuimme San Vicente de Baracaldoon, joka on n. 100 000 asukkaan kaupunki ja kuuluu Suur-Bilbaon alueeseen. Paikallisessa baarissa nautimme sunnuntain puolipäivän kahvit maukkaan perunapiirakan kera.

Jatkoimme matkaa. Sadekin taas lakkasi ja aurinko pilkisteli lämmittäen mukavasti, joten pakkasimme sadetakit rinkkaan.

Loppumatkan reitti kiemurteli läpi kaupungin ja teollisuusalueen.
Portugaleteen saavuttiin 20 kilometrin ja reilun viiden tunnin taivalluksen jälkeen. Oli lounasaika ja kaupungin baarien edustat täynnä vilkkaasti puhuvia ja kovaäänisiä baskeja. Jotka nautiskelivat pitxoseja sekä viiniä.

Majapaikkamme Hotelli GHPC Portugalete sijaitsee aivan Nervion -joen  rannalla.

Hotellin edessä on Vizcayan- silta, joka yhdistää Portugaleten ja Las Arenasin kaupungit Nervión-joen eri puolilla. Sillan rakenne on erikoinen: siinä on liikkuva vaunu, joka kuljettaa jalankulkijoita  sekä enimmillään kuusi autoa gondolissa  vilkasliikkeisen jokisuun yli. Lippu yhteensuuntaan maksaa 40 senttiä. Pitihän sitä meidänkin käydä kokeilemassa.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti