sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

23.4.2017 Pontedeume-Betanzos

Heräsimme aamulla Eume -joen rantamilla parvelevien lokkien kiljuntaan. Aamupala hotellissa oli katettu isoon ruokasaliin ja tarjolla sitä tavallista kinkkua, juustoa, leipää ja croissantteja sekä kahvia, mikä olikin tällä kertaa melkoista jöötiä.

Hotelli Eumesa oli loistavalla paikalla joen rannalla, mutta  oli jo parhaat päivänsä nähnyt.

Kaupungista lähdettiinkin sitten nousemaan ylös  vanhoja kapeita kujia pitkin. Muutamia muitakin caminoita oli jo aamuvarhaisella liikkeellä.

Yht'äkkiä huomasimme opastavien nuolien hävinneen. Tarkistimme opaskirjasta  ja iPadista ja hupsistakeikkaa vaan, olimmekin hieman sivussa reitiltä. Muutaman kyselyn jälkeen  löysimme jälleen tien varsinaiselle caminolle.

Kuljimme pientä asfalttitietä melko korkealla ja näkymät alas ympäristöön olivat huikeat. Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja olikin jo aika vähentää vaatetusta. Yöt ja aamut ovat täällä vielä varsin viileät.

10 kilometriä kuljettuamme saavuimme Minio -nimiseen pieneen kylään, jossa oli sunnuntaimarkkinat. Paljon torikauppiaita oli virittänyt vaate- ja  rompekojunsa katujen varsille. Ihmisiä parveili korujen äärellä. Kauppaa käytiin suureen ääneen, kuten täällä on tapana.

Paikallisessa baarissa joimme paremmat aamukahvit suklaatorttujen kera. Espanjalaiseen tapaan  baareissa  tarjotaan melkein aina  jotain ekstraa , niin täälläkin. Meille tuotiin  kulhollinen raikkaita meloninpaloja ja vadillinen "pieniä siansorkkia". Ei ne  tietenkään olleet siansorkkia, mutta näyttivät ihan niiltä. Emme kyllä niitä syöneet. Melonit kyllä maistuivat raikkailta.

Matka jatkui rautatien ylikulkusiltaa  pitkin kohti metsätietä. Ja alkoi uuvuttavan pitkä nousu. Ilma oli lämmennyt entisestään. Hiki pukkasi niskaan. Vettä piti pysähtyä hörppimään ja hengitystä tasaannuttamaan.

Monien uuvuttavia nousujen jälkeen näimmekin Betanzosin talojen kattojen häämöttävän alhaalla laaksossa.

Päivä oli lämpimin päivä tähän mennessä. 22 kilometrin matkaan käytimme aikaa reilut viisi tuntia.



Viiniköynnöskatos








"siansorkkia"



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti