keskiviikko 13. syyskuuta 2017

11.9.2017 Cahors

Talon emäntä oli kattanut alakertaan meille aamiaisen. Saimme juustoja rapean patongin kera. Kahvia sekä eilisillasta jäänyt omenatorttua. Hyvästelimme emännän ja lähdimme takaisin taipaleelle. Saimme illalla kartan, jonka mukaan suunnistimme takaisin varsinaiselle reitille.

Kuljimme lehtipuumetsässä olevaa polkua pitkin. Reilut viitisen kilometriä kuljettuamme saavutimme reitin,.

Ilma oli lämmin ja tuuleton.  Taivaan tummat pilvet enteilivät kylläkin mahdollista sadetta.

Maasto oli vaihtelevan kumpuilevaa. Välillä pientä nousua, jonka jälkeen taas alamäkeen. Polvet ovat täällä kovilla. Varsinkin alamäet tuntuvat polvissa. Kuljemme tammimetsien läpi ja maissipeltojen laitamia.

Jalat ovat kummallakin ollut hyvässä kunnossa. Mitä nyt pientä tuntemusta juuri polvissa, mutta kaiketi se kuuluu kuvioihin.

Yhtään kylään ei osunut tälle taipaleelle.

 Viimein näemme Cahorsin alhaalla laaksossa. Alkaa pitkä alaskapuaminen.

Koko päivän leijuneet uhkaavat pilvet alkavat yht'äkkiä tiputtaa tiheään vesipisaroita. Kaivamme repuista sadetakit yleme. Onneksi sade ei kestänyt kauaa ja jo aurinko pilkisti pilvien lomasta.

Cahorsiin tultiin joen yli sillan kautta. Liikenne oli vilkasta. Cahorsin kaupunki on muinoinkin ollut tärkeä välietappi Pyhän Jaakobin vaellusreitillä . Reitin vuoksi kaupunkiin rakennetiin lasaretti-hospitaaleja , joissa pyhiinvaeltajat saattoivat levähtää ja saada erilaisia hoitoja vaivoihinsa.

Hotellimme sihaitsi kauppahallin kupeessa. Pienen pieni huone, jonne juuri ja juri mahduimme. Hinta oli huoneeseen nähden messevä. Oli kuitenkin suihku ja saippua.

Illallisen nautimme pienessä ravintolassa erittäin hyvän illallisen.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti