keskiviikko 20. syyskuuta 2017

20.9.2017 Sur-air-l'Adour

Olipas mukava herätä uuteen päivään, kun taivas oli täysin pilvetön. Tavarat rinkkaan ja alakertaan aamupalalle. Taivaallisen  ihanat croissantit hillolla höystettynä sekä  kupilliset vahvaa kahvia kyytipoikana nautimme ripeästi ja pinkaisimme kuulakkaaseen syysaamuun.

Lämpötila ulkona  vain n.8 astetta, mutta ilma oli täysin tuuleton. Laitoin käsiini  sukat, koska käteni palelevat, kun ne viuhtovat sauvojen tahtiin.  Koska hotellimme oli sivussa varsinaiselta reitiltä suuntasimme  kulkumme pieniä sivuteitä pitkin kohti varsinaista  vaellusreittiä.

Ensimmäiseltä viinipellolta maistelimme maukkaan meheviä tummia viinirypäleitä.

Peltojen yllä leijunut aanu-usva heikkeni pikkuhiljaa, auringon noustessa korkeammalle.

Muutamia autoja körötteli ohitsemme. Jo kaukaa näimme tiellä olevan jonkin möhkäleen. Tultuamme kohdalle  totesimme, että pöllörukka oli kohdannut öisellä retkellään kohtalonsa.

Neljän kilometrin päässä tavoitimme vaellusreitin. Matka jatkui suurien maissipeltojen lomassa menevää tietä pitkin.

Kaksi metsämiestä haulikkoineen jahtasivat peltopyitä. Hetkeä myöhemmin kuulimme pari laukausta, joten ehkäpä lounaslinnut oli saatu.

Barcelonne  du Gersissä ostimme rusinapullat ja cocacolat, jotka nautiskelimme sementtiaidan päällä istuskellen auringon lämmittäessä mukavasti.

Muutama kilometri vielä ja saavuimme Aire-sur-l'Adouriin. Pieni kaupunki, jota halkoo isohko joki ja kaupunkikuvaa hallitsee suuri kirkko.












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti