perjantai 8. syyskuuta 2017

5.9.2017 lehmihaasta toiseen

Heräsimme aamulla ihanaan groissanttien tuoksuun. Rinkan pakkaaminen ja alas aamiaiselle. Tuoreet groissantit ja rapea patonki maistui taivaalliselle. Siihen vielä ranskalaisia juustoja ja ranskalaista kestomakkaraa sekä hyvää kahvia. Voiko enempää odottaa. Kyllä näillä eväillä kelpaa lähteä tämänpäiväiselle taipaleelle.

Reitti lähti kulkemaan Tour de Francin jalanjäljissä. Pieni pätkä asfalttitietä ja sitten kaarruttiinkin metsätaipaleelle. Eikä aikaakaan kun siirryimme kulkemaan pitkin lehmien laidunmaita. Seuraavat yhdeksän kilometriä kuljettiin  lehmien seassa haasta toiseen. Pikkasen  pelotti kun piti kulkea lehmien ja sonnien joukossa,  jotta pääsimme portista  seuraavaan hakaan. Lehmiä oli laitumilla satoja.

Aurinko lämmitti kulkijoita mukavasti. Vihdoin ja viimein laitumilla päästiin  ja Saavuimme Aubraciin, jossa nautimme colt colat  ja mantelipiirakan.
Kuljimme 1380 metrissä merenpinnan yläpuolella. Talviaikaan täälläkin on lunta.

Aurinko paistoi ja ilma oli lämmin.

Korkeuksista lähdimme laskeutumaan alas. Kuljimme kivikkoisten  louhikoiden ja kastanjapuu metsien halki. Pienessä kylässä nimeltään St chely d'Aubrac pysähdyimme syömään munakkaat.

Sieltä taival jatkui vanhan kivisillan ylityksen jälkeen nousulla ylös peltotielle. Kuljimme peltojen välissä menevää hiekkatietä.

Saavuimme St Comeen, jossa pysähdyimme coca Colan verran. Varsinainen reitti olisi vielä kiertänyt 8 kilometrin lenkin, mutta  päätimme kulkea loppumatkan maantietä pitkin, joka oli vain  neljä kilometriä. Espalioniin  saavuimme 37,7 kilometrin taivalluksen jälkeen,

Suihkuun ja sitten nauttimaan illallista.












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti