sunnuntai 17. syyskuuta 2017

17.9.2017 Condom

Johtuneeko hyvästä illallisesta kera erinomaisen ranskalaisen punaviinin, me nukuimme pommiin. Kello 7.55 havahduimme ulkoa tuleviin ääniin ja pomppasimme pikaisesti ylös. Ei meillä muuten mitään kiirettä olisi, mutta rinkka pitää olla kello 8.00 odottamassa kuljetusta seuraavaan etappiin. Kymmenessä minuutissa saimme tavarat kasaan ja rinkan alakertaan.

Aamiaisen nautimmekin sitten kaikessa rauhassa nautiskellen pöydän antimista.

Matka kohti Condomia, Armanjakin pääkaupunkia, lähti kulkemaan vanhan linnoituksen kautta. Ilma oli sateisen harmaa ja tuulinen. Ensimmäiset vesipisarat tipahtelivat jo heti alkumetreillä.

 Kuljimme  alkuun maantien laitaa pitkin, ylitimme junaradan, jossa joskus muinoin on kenties juniakin kulkenut. Nyt raiteet olivat ruohon peitossa. Muutaman kilometrin jälkeen reitti siirtyi metsätielle, mutta me päätimme yksissätuumin jatkaa maantietä pitkin.

Tie D7 oli  alkuun melko hiljainen. Auto silloin tällöin suhahteli kovaa vauhtia ohitsemme. Vähitellen liilenne vilkastui ja auto toisensa jälkeen suhahti ohitsemme.

Tällä alueella on laajoja viljelyspeltoja. Muutamia isoja viininviljelyalueita maantien varressa. Omena- ja luumupuita ei enää näkynyt. Ohitimme suuren ankkafarmin. Täällä Ranskassa syödäänkin paljon ankanlihaa.

Välillä sade piiskasi kovalla tuulella vasten kasvoja, mutta ilma oli suht' lämmin.

Kuutisen tuntia käveltyämme saavuimme Condomiin. Hotelli löytyi helposti.

Koska oli sunnuntai niin monet ravintolat olivat kiinni. Ihmisiä ei paljon kadulla näkynyt. Kaupunkikuvaa hallitsee suuri  st Pierren catedraali. Etsivä kyllä löytää ja niinpä mekin saimme ruokaa syödäksemme.

Suuri ankkafarmi






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti